Hår Recensioner Skönhet

Toning som fräschar upp hårfärgen

2 november, 2016

Har ni testat en toning som är i mousse-form någon gång för att fräscha upp hårfärgen? Det är faktiskt supersmidigt och sjukt underskattat! Jag har i samarbete med Lyko fått testa Schwarzkopf Igora Expert Mousse i färgen 4-68, så här kommer en liten recension.

lyko-testpilot-schwarzkopf-igora-expert-mousse-toning 1

Det här är alltså en konditionerande färgmousse som sitter genom cirka 8 tvättar. Den är toppen när man vill ha lite snabb uppfräschning till hårfärgen eftersom den både ger lite vård, massor med fin glans och ger ny intensitet till hårfärgen. Dessa täcker dessutom gråa/vita hårstrån upp till 20 % och funkar utmärkt för min aningen ljusare utväxt också. Dock, kan de inte ljusa upp någonting, så på er som har en mörkare utväxt som ni vill göra ljusare, kommer den tyvärr inte fungera.

lyko-testpilot-schwarzkopf-igora-expert-mousse-2

Det var tyvärr väldigt svårt att få med den här fina färgen på bild… Men färgen 4-68 är i alla fall en mörkbrun färg med varma choklad- och röda pigment. Chokladröd helt enkelt! Och precis som jag gillar det!

lyko-testpilot-schwarzkopf-igora-expert-mousse-4

Hur använder man denna toning då? Jo man tvättar håret med schampo först, gärna med ett färgbevarande för bästa resultat, sedan torkar man håret med en handduk och börjar applicera moussen i håret. En flaska ska räcka till 3-6 användningar (beroende på hårets längd och tjocklek) så man behöver inte använda upp hela. Jag gillar att använda en bredtandad kamm för att fördela färgen jämt över håret. Sedan kan du välja om du vill låta färgen sitta i 3-5 minuter för bara lite glans och uppfräschning, eller i 15-20 minuter för ett mer intensivt och hållbart resultat. Därefter sköljer man håret noggrant och avslutar sedan behandlingen med ett färgbevarande balsam.

Busenkelt!

lyko-testpilot-schwarzkopf-igora-expert-mousse-3

För att utvärdera Schwarzkopf Igora Expert Mousse toning så tycker jag att den är smidig att ha att göra med. Håret slits inte alls av behandlingen och man får en riktig uppfräschning snabbt och enkelt. Toningen finns i flera härliga och neutrala färger och jag rekommenderar ofta dessa till kunder när jag jobbar i butiken. Till exempel är färgen 9,5-1 toppen för blondiner som vill ha en lite kallare ton på barret, då funkar toningen typ som ett silverschampo. Gå in och kika på färgerna ni med!

Just nu ligger denna toning på 119 kronor på Lyko.se*, så passa på!

Inlägget publiceras i samarbete med Lyko.
* Affiliatelänk.

Du Kanske Också Gillar

0 kommentarer

Kommentera