Recensioner Skönhet Smink

Milani Läppstift Matte Darling: recension

30 augusti, 2016

Jag har sedan tidigare flera Milani läppstift, men har inte testat den matta varianten, förens nu. Först ut på tur är färgen Matte Darling*!

lyko testpilot milani läppstift matte darling 3

På bilden ser ni (från vänster) färgerna Naturally Chic, Matte Darling och Fruit Punch.

Det första man lägger märke till när man testar Milani läppstift, är att de är otroligt krämiga och enkla att applicera. Det gäller även den matta färgen. De är även bra pigmenterade och man behöver inte lägga 3 lager för att färgerna ska synas på läpparna. Sånt gillar jag!

De ”vanliga” färgerna lägger sig som en fin hinna på läpparna och får en så kallad ”satin finish”, de blir alltså lite glansiga men fortfarande väldigt naturliga på läpparna. Matte Darling blir helt matt på läpparna och det känns att den nästan torkar till lite när den väl sitter på plats. Det gör också att hållbarheten är aningen bättre än de ”vanliga” färgerna. Jag skulle säga att det sitter genom mat och dryck i ett par timmar innan du behöva bättra på med lite mer färg.

lyko testpilot milani läppstift matte darling 4

Som ni vet sedan tidigare så har jag lite svårt för helt matta läppstift och liquid lipsticks, då jag verkligen inte gillar den torra och stela känslan på mina läppar. Jag tycker också att de har en tendens att framhäva rynkor och torra partier. Vilket inte heller är speciellt smickrande.

Men, det behöver man inte oroa sig för med den här godingen! Läppstiftet lägger sig fint på läpparna och känns inte alls torrt. Faktum är att det innehåller både vitamin A och C, som får läpparna att kännas återfuktade och mjuka. Trots att det här är ett matt läppstift så är det ett av de få jag äger som inte får läpparna att kännas torrare efter applicering, grymt va?

lyko testpilot milani läppstift matte darling 5

Som ni säkert redan förstått så gillar jag även den matta varianten av Milani läppstift. Jag tycker att de är värda att testa! Speciellt ni som delar samma åsikter om matta läppstift som mig, bör testa dessa.  De finns i 16 roliga nyanser och jag är säker på att det finns minst en nyans som passar alla. Kolla in de andra färgerna här på Lyko’s hemsida*.

Inlägget publiceras i samarbete med Lyko.
* Affiliatelänkar.

Du Kanske Också Gillar

1 kommentar

  • Svara Milani sätter färg på hösten - ENSOMCAROLINE | Skönhetsblogg 29 oktober, 2016 | 14:22

    […] Jag har äger sedan tidigare flera läppstift från Milani och recenserade för en liten tid sedan några av dem här på bloggen. Kika in det inlägget här: Milani Läppstift Matte Darling: recension. […]

  • Kommentera